28 Aralık 2012 Cuma

İDO’DAN KAÇARKEN BAŞIMIZA BUDO MU GELECEKTİ????



Sayın Altepe’ye ilk kez ve bir umutla destek vermiş olduğumu biliyorum. Ayrıca biliyorum ki  “kamu/yurttaşa hizmet” yerine “şirket devlet/ müşteri yurttaş” haline çoktaaaannn geldi.
Yine de aşağıda yazdıklarım bir dilek ve temenniden ibaret kalmasın isterim. “Uzun zamandır yapmamıştım ama Sayın Altepe’yi bu yaklaşımından dolayı kutluyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi en kısa sürede bu İDO belasına karşı bir adım atmalıdır. Zaten atacağını da beyan etmiş durumdadır. Ancak burada bir tane şerhim olacak. Eğer Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulacak olan yeni yapı da tıpkı İDO gibi özel ya da özelleştirilmiş bir yapı olursa durum değişmez. Aynı bela yine başımıza çorap söküğü gibi geçmiş olur. Bu iş ancak Belediye eliyle yürürse ve uygun maliyetlerle ve doğru bir planlama ile çalışılırsa çözüme ulaşır ve çok güzel bir şey olur. Bu adım gerçekleşirse iki temel sonuç alınabilir.”
Zaten temenni düzeyinde değil, talep düzeyinde yazmış olmam bu nedenledir. Kamu yani devlet önce kendi halkını düşünür. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın V bendi yerleşme ve seyahat hürriyetini tanımlar ve 23. maddesinde “Herkes, yerleşme ve seyahat hürriyetine sahiptir. Yerleşme hürriyeti, suç işlenmesini önlemek, sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek ve kamu mallarını korumak; Seyahat hürriyeti, suç soruşturma ve kovuşturması sebebiyle ve suç işlenmesini önlemek; AMAÇLARIYLA KANUNLA SINIRLANABİLİR.” Demektedir. Öte yandan Anayasanın E bendinde devletleştirme ve özelleştirme başlığı altında 47. Madde de “kamu hizmeti niteliği taşıyan özel teşebbüsler, kamu yararının zorunlu kıldığı hallerde devletleştirilebilir.” Hükmü vardır.
Dolayısı ile zaten yapılan Anayasa’ya göre suç işleme niteliği taşımaktadır. Tabi ki Anayasayı dikkate alıyorsan.

Evet cadde ve sokaklardaki kamusal alanları OTOPARK, KAFETERYA, RESTAURANT vb. olarak kim olursa olsun satıyorsan, Evliya Çelebi’nin Şehr-i Bursa sudan ibarettir dediği bir kentte satılan su kaynakları yüzünden plastik şişelerden su içmek zorunda bırakılıyorsan, Emek hattını bedavaya getirmek için Özlüce, Altınşehir, Ertuğrul ve Yüzüncüyıl mahallelerini perişan edip, ulaşım fiyatlarını da yükseltiyorsan, 2B arazilerini, devlet hastanelerini satmaya hazırlanıyorsan, Uludağ’daki kamu arazilerini birilerine DAVOS olacak diye peşkeş çekme derdine düşmüşsen, her şeyi yapman mümkündür. Yine de bütün bunları görüp hala SAF kalıyorsan, işte o zaman BUDO doğru dürüst çalışabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder