21 Aralık 2012 Cuma

Asıl kıyamet Van’da kopuyor olmasın?


“Kürtaj olmasın, devlet bakar.”
“Ceninin de yaşama hakkı var!”
“Doğumu yapsın, kadını koruma altına alırız. Çocuğu istemezse de devlet bakar.”
İYİ DE SANANE YAHU… KORUMA DEĞİL KOLLAMA DEĞİL DÜPEDÜZ DEVLET TACİZİ..
Geçtiğimiz günlerde de yazmıştım. Bu işlerin hepsi niye VAN’da oluyor. İlginç değil mi?
İnsan acaba yine aynı Vali Yardımcısı mı demeden edemiyor??
Van’da AMCASININ tecavüzü sonucu hamile kalan 23 yaşındaki genç kadın ailesi tarafından öldürülmemek için ve şikâyetçi olamadığı için kürtaj hakkı tanınmamış. 12 Haftalık hamile olduğu öğrenilen kadının tecavüz sonucu oluşan hamileliklerin 20 haftaya kadar kürtajla sonlandırılabilmesi için şikayette bulunması gerekiyormuş….
Van Valiliği “Ceninin de yaşama hakkı var!” diyormuş….
Türk Ceza Kanunu’nun 99/6 maddesine göre kadını mağdur eden bir gebeliğin 20 haftaya kadar uzman hekimler tarafından sonlandırılabileceği hükmü yürürlükte ama Van’da değil. Van’da hekimler savcılık izni olmadan kürtaj yapamaz hale gelmişler anlaşılan.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Van Valiliği “Doğumu yapsın, kadını koruma altına alırız. Çocuğu istemezse de devlet bakar”, diyormuş…
“Hayır, doğum yapılsın, çocuğu yurda veririz, kendisini de korumaya alalım, muayenelerini ücretsiz sağlayalım. Eğer kadının korunmasını istemiyorsanız tutanak tutalım, imza atın” da demişler.
Ancak genç kadının avukatı, 6284 sayılı “Kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun” gereği tecavüz mağduru kadının korunması ve öldürülme ihtimalinin ortadan kaldırılması için Van Aile Mahkemesi'ne kürtaj kararı verilmesi talebiyle başvuruda bulunmuş ve tabi ki mahkeme  “adli makamlara tecavüze uğradığını bildirsin” şartı koşarak talebi reddetmiş.
Tecavüze uğrayan kadın önce bir doğursun, devlet bakar” dediğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti tecavüze uğrayan kadınların cezalandırıp tecavüzcüleri korumuş olmuyor mu?
Başbakan:“Bekâr olan gençlere sesleniyorum. Gençler evleneceksiniz. 1071'de Selçuklu ne durumda ise Türkiye de 2071'de dünyada aynı güçte olacak. Belki biz göremeyeceğiz, gençler sizlere sesleniyorum, evleneceksiniz, İnşallah 1071'in neslini siz yetiştireceksiniz. Türkiye'yi ilk 10'un içinde farklı bir yere yerleştireceksiniz. 4+4+4 ile yeni bir dönem başladı. Siz birilerinin televizyonlarda dediklerine bakmayın. Onların derdi yok. Biz dertliyiz dertli”, dememiş miydi?
Şimdi Başbakan bu ülkenin başbakanı değil mi? Ve görevleri arasında yurttaşlarını korumak için gerekli önlemler almak yok mu? Başbakan gençlere böyle seslenmek yerine kabinesindeki tek kadın bakana  ne diyor  acaba????????
Mevcut yasalarla bu işleri yürütmek yerine yeni yasal düzenlemeler yaparak kadınları koru demiyor sanırım.
Demeyince de işte ASIL KIYAMET VAN’DA KOPUYOR….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder