10 Ekim 2012 Çarşamba

3 de yetmez 5 olsun, ama bakanlara da nolsun??


Başbakan epeyce bir süredir, hemen hemen katıldığı her toplantıda 'en az 3 çocuk yapın' diyor.
Hatta Dünya Kadınlar Günü’nde de bu söylemi sürdürdüğü gibi Balkan ülkeleri turunda da başka ülkelerin işlerine de karışıp onlara da 3 çocuk tavsiyesinde bulunmuştu. Ben de 3 çocuk sahibiyim ama başbakan istedi diye olmadı BİLİNSİN… Neyse derdim şu Türkiye Büyük Millet Meclisi kayıtlarına baktım.
ACABA BAKANLAR KENDİ BAŞBAKANLARINI DİNLEMİŞ Mİ DİYE?

Elde ettiğim sonuçlar ilginç; 26 kişilik kabineden 8 kişiyi saymazsak geriye kalan 18 bakanın çocuk sayısı 3 ve üzerinde hatta çocuk sayısı konusunda İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı (bakın bu ilginç değil mi?) işi abartmış durumdalar. İkisinin de 6 çocuğu var. Allah bağışlasın… Ancak ilginç olan o sekiz kişi ve daha da ilginci o sekiz kişiden tek kadın olan bakanın 2 çocuğu var.
İyi de kardeşim sen niye bu insanların çocuklarına taktın demezler mi? Derler elbet hepsine ve çocuklarına uzun ve mutlu bir ömür dilerim.
Şimdi biliyorsunuz AKP kongresi yeni yapıldı ve Başbakan parti yapısında ciddi düzenlemeler gerçekleştirdi. Merakımı mazur görsün. Sorum şu acaba yeni kabine listesinde bu az sayıda çocuk sahibi olan milletvekilleri diskalifiye edilecek mi? Yani Başbakan siz az çocuk yapmışsınız biraz dinlenin ve sayıyı 3’e çıkarın der mi acaba????? Hele o hiç çocuğu olmayan Maliye Bakanı nasıl olur da para işlerini halledebilir ki… Hem zaten kürtajı da yasaklayınca bu iş mis gibin olur. 
Yoksa başka çözümler mi bulur bilemem.. Hatta dememiş miydi? "Eşim dört çocuğumun bezlerini yıkayarak büyüttü. Bezleri kaynatıp, yıkayıp kullandı, çocuklarımızı büyüttü. Eskiler çok çile çekti. Şimdikilerin işi kolay artık çamaşır makinesi var. Bir de bu zorluklara rağmen misafirini, komşusunu ağırladılar. 'Neden misafir geliyor' demediler. Artık şartlar çok kolay. Beş çocuk bile yapabilirsiniz. Erkeklerin de artık işi çok kolaylaştı." Diye…..
Başbakan’ın söylediklerinin bilimsel olmasının veya doğru ya da yanlış olmasının bir önemi yok O söyleyince gündeme şak diye oturuyor zaten. Türkiye’de ortalama aile başına çocuk sayısı yüzde 2,1’lerde. Bu arada Vladimir Putin “bedava konut+12.000 dolar para paketi” ile Rusya’da 7 ayda 123.000 çocuğun doğumuna ön ayak olmuştu. Hatta gazeteler, Putin “Rusları yatak odasına çekti” diye haber geçmişlerdi. Acaba bakanlara da bir paket çıkar mı?
Ayrıca şunu da söylemek gerek Hükümet hafta başında açıkladığı zamları yapmak yerine 3 çocuk için 3 ay su-elektrik-gaz-vb. bedava demiş olsaydı belki biz de Rusya’yı sollardık değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder