11 Nisan 2013 Perşembe

Bir yol-trafik rezaleti öyküsü


Bursa kentinde yaşayanlar yaklaşık 2 haftadır çile çekiyor. Daha da ne kadar çekecek belli değil.
Neden mi?
Baharın gelmesiyle birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yol çalışmaları nedeniyle. Eskimiş, araçların gidiş gelişi için tehdit oluşturan yolların yenilenmesi anlaşılır bir şey. Buna hiç kimsenin söyleyecek sözü olmaz. Keşke Büyükşehir Belediyesi bu konuda daha çok bütçe ayırsa da tüm yollarda yenileme çalışmaları yapsa.
Kentin ana arteri Ankara’dan İzmir’e giden İzmir Yolu'nda düzenleme çalışması yapılıyor. Orhaneli Kavşağı'ndan Ata Bulvarı’na kadar olan bölge trafiğe kapalı.
Heykel'den İnönü Caddesi'nden Ulu Cadde'ye oradan Darmstadt Caddesi'ne, Oradan Stadyum Caddesi üzerinden Altıparmak Caddesi ve yeniden Heykel'e tramvay hattı inşaatı devam ediyor. Güzergâh neredeyse trafiğe kapalı.
Çekirge Caddesi'nde Kent merkezine gidiş yönünde yol kenarında sanırım elektrik hatları yenileniyor. Trafik tek yönden veriliyor.
Kentin doğusunda Bursaray çalışmaları nedeniyle Kestel’e kadar zaten ciddi bir trafik sorunu var.
Bilemediğim veya göremediğim başkaları var mı? Bilmiyorum.
Kısacası Bursa kentinin tüm ana arterlerinde yol çalışması sürüyor. Umarım bittiğinde Bursa kenti trafik açısından daha rahat bir hale gelir. Her ne kadar buna inanmıyorsam da dilerim öyle olur.
Sorun bu değil.
Şu:
Büyükşehir Belediyesi neden Bursa kentinin ana yollarında aynı anda çalışma başlatır. UKOME neden bu çalışmaları yaşamı olumsuz etkilemeyecek biçimde tasarlamaz. Hadi diyelim öyle gerekti-ki bu konuda da ikna olmuş değilim ama…
Neden bu işi daha iş başlamadan 1 hafta 10 gün önce duyurmaz. Neden Belediye Başkanı -ki her zaman televizyonlara çıkıp birçok konuyu konuşuyor- yolları ve ulaşım akslarını gösteren kentin haritasını önüne alıp Bursa kentlisine ey Bursa halkı biz baharla birlikte böyle böyle yapacağız. Sizleri de zor durumda bırakmak istemeyiz. Şu ana arterlerde, şu caddelerde, şu sokaklardaki çalışmalar nedeniyle: Yollara ve caddelere çeşitli pankartlar koymanın yanında;
Lütfen,
1. Alternatif olarak şu yolları kullanın – ki buna ara sokaklar da dâhil-
2. Alternatif olarak gösterdiğimiz yollarda kenar parklanmalarını engellemek için şu kadar ekip görevlendirdik, hatta İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ile işbirliği yaptık. Bu parklanmaları en azından çalışma süresi boyunca engelleyecek ve sizlerin ortaya çıkan sorunları daha az yaşamanızı sağlayacağız.
3. Kent merkezine gelecek ticari araçları için saatler belirledik, ticari araçları bu saatlerde servis yapacaklar ve bunu sıkı bir biçimde denetleyeceğiz.
4. Bu çalışmalar süresince Metro hatlarını kullanın- ki biz bu süre boyunca Metro fiyatlarında yüzde 50 indirim yaparak sizlerin yaşamını kolaylaştıracağımız gibi sizleri de Metro'yu kullanmaya teşvik etmek istiyoruz. Bu arada Metro’ya ek seferler koyduk.
5. Lütfen aracınızı acil ihtiyaç olmadığı takdirde kullanmayın ve toplu taşımayı tercih edin.
6. Komşularınızla araçlarınızı paylaşın, işe birlikte gidin.
7. Yerel basın ve yayın organlarında günlük olarak yolların durumunu güncel olarak duyurup, yola çıkanları radyolardan uyaracağız.
8. Ayrıca bu özel durumda sizlerin rahatı için şu iletişim telefonlarını devreye soktuk.
9. Ulaşım Dairesi 7/24 görevde ve sizlerin rahat için çalışmaları yerinde izliyor.
10. Bu çalışmaları şu tarihte bilemediniz 1 hafta sonrasında tamamlamış olacağız.
NEDEN DEMEZ?
Neden Televizyonlara çıkıp bu konuda halkı bilgilendirmez?
Bu kadar zor mu?
Yoksa zaten bu halk her şeye alışır, sesi de çıkmaz sesi çıkan birkaç kişinin de sesi zaten duyulmaz biz işimize bakalım mı?
Ya da ne?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder