4 Şubat 2012 Cumartesi

Kimin parası ile kime spor tesisi!


Geçtiğimiz hafta Nilüfer’de tüm cadde ve sokaklarda bir pankart hepimizin dikkatini çekti.
AKP Nilüfer İlçe Başkanlığı’nın başta FSM Bulvarı olmak üzere tüm Nilüfer’e astırdığı pankartlarda Nilüfer Spor Kompleksi hayırlı olsun mesajı iletilmekte idi.
Bunun üzerine yaptığım araştırmada aslında Nilüfer Spor Salonu’nun AKP’nin değil Bursa İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün işi olduğunu gördüm. 
Bursa’da 1995 yılında 5000 kişi kapasiteli olarak ihale edilen, ancak nedense 1996 yılında çalışmaları durdurulan Nilüfer Spor Salonu’nun temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ta katılmışlar. 
Devletin yaptığı bu tesisin açılışına hem Bursa Valisi hem de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı da katılmışlar. 24 milyon 812 bin liraya mal olması planlanan Nilüfer Spor Kompleksi'nin 800 günde tamamlanması beklenmekte imiş.
Devlet tesis yapar ve açılışta yapar, Bülent Arınç’ta gelir temeli atar, diğer protokolde gelip törene katılır. Bunlara söylenecek hiçbir şey yok. Ayrıca bu tesisin Nilüfer için çok iyi bir adım olacağını da düşünüyorum.
Ne kadar çok spor tesis olursa o kadar çocuk, genç, kadın ve tüm Nilüferliler bu hizmetten yararlanırlar. Ancak anlamadığım şudur: Devletin parası ile yapılan spor tesisinin AKP’nin parası ile yapılıyormuş gibi duyurulması ve takdimidir. 
Anladığım kadarı ile AKP kendini devlet gibi görme telaşında yoksa neden böyle bir hata yapsın ki değil mi? Ya da tesisi AKP yaptıracak da bundan kimsenin haberi yok.
Efendiler bizim ödediğimiz vergilerle elde edilen gelirlerle devlet tesisler yapacak elbette ama, bunu siyasal bir partinin sahiplenmesi en hafifinden bir akıl tutulması değilse, bilinçli bir tutumdur. AKP, “bakın ey Nilüferliler biz neler yapıyoruz. Görün ve uyanın” telaşı içindedir. Bu rol çalma işinin akıllara zarar olduğu ortada iken Nilüfer halkının bunu siyasallaştıran AKP’ye vereceği yanıt bellidir.
AKP bir siyasal partidir ve elbette siyaset yapacaktır. Ama bunu sırtını devlete dayayarak yapmamalıdır. Bu tutum ve davranış biçimi sürerse sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağı da açıktır. Derdim AKP’ye akıl vermek değil sadece bizlerin parası ile ve de devlet eliyle yapılan tesislerin bu biçimde tanıtılmasını doğru bulmuyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder